menu
BDG Architecten ontwerpt twee nieuwe scholen in Purmerend

BDG Architecten ontwerpt twee nieuwe scholen in Purmerend

29.02.24

We hebben de architectenselecties voor twee onderwijsvoorzieningen in Purmerend gewonnen. We kijken er naar uit om met alle betrokkenen deze twee opgaven naar een mooi eindresultaat te brengen!

een ‘buitenhuis’ voor de KlimOp

Op een fantastische groene plek dichtbij het Karekietpark zijn we, in opdracht van Stichting CPOW, gestart met het ontwerp van basisschool de KlimOp. We hebben in deze opgave ingezet op een maximale versmelting van binnen en buiten en presenteerden ‘Een Buitenhuis’ waar onderwijs en opvang op een stimulerende manier is vormgegeven en kinderen, medewerkers, ouders én wijkbewoners de ruimte krijgen voor tal van activiteiten in en om het gebouw. Het beoordelingsteam was erg enthousiast over ons concept van een school in een park, de organische vormen en hoe het fungeert als een spil in de wijk. Binnen vormt een spectaculair hart de basis waar de verschillende domeinen overzichtelijk omheen georganiseerd zijn.

expertise delen en krachten bundelen in gezamenlijke nieuwbouw

Zo'n twee kilometer ten zuiden van de KlimOp mogen we aan de Mercuriusweg de gezamenlijke huisvesting voor twee scholen voor speciaal basisonderwijs ontwerpen. Het Plankier en de Alexander Roozendaalschool kiezen voor één gebouw waarin zij hun krachten kunnen bundelen en de leerlingen een breder aanbod en expertise kunnen bieden. Binnenkort starten we met een eerste ruimtelijke vertaling van hun eisen en wensen.

deel dit artikel