menu
BDG Architecten wint selectie nieuwbouw Windesheim Almere

BDG Architecten wint selectie nieuwbouw Windesheim Almere

18.01.22

Sinds Hogeschool Windesheim zo’n 12 jaar geleden een vestiging in Almere opende, is het aantal studenten flink gegroeid. Met een populatie van bijna 5.000 draagt domein Flevoland volop bij aan een bloeiende studentenstad. Hoog tijd voor toekomstbestendige huisvesting die kan anticiperen op verdere groei en de innovatieve ambities van het onderwijs weerspiegelt.

Studentencampus aan het Weerwater
Met een visie die goed aansluit op de wensen en de stedenbouwkundige inpassing, evenals een aansprekende vertaling van de ambities op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, hebben we de ontwerpwedstrijd voor de nieuwbouw gewonnen. Het integraal duurzame onderwijsgebouw van ruim 20.000 m2 komt op een prachtige locatie in het stadshart van Almere en wordt onderdeel van een nieuwe studentencampus. Samen met de naastgelegen woontoren complementeert de hogeschool de skyline langs het Weerwater. De transparante plint wordt sterk verbonden met de Esplanade en stimuleert de levendigheid op het plein.

Een bruisende plek die aanzet tot samenwerking
We kijken er naar uit om samen met de studenten en docenten onze visie verder uit te werken in een inclusieve en gezonde ontwikkelomgeving. Een multifunctioneel en uitnodigend gebouw dat als katalysator aanzet tot samenwerking en verbinding. Niet alleen tussen de studenten onderling, maar ook met lokale ondernemers én met de stad. Een bruisende plek met een eigen identiteit midden in de Almeerse samenleving.

deel dit artikel