menu
Duurzame nieuwbouw Capellen Campus Zwolle

Duurzame nieuwbouw Capellen Campus Zwolle

02.12.20

Capellen Campus in Holtenbroek, bestaande uit de Van der Capellen Scholengemeenschap en onderwijsroutes mens& en 10-14, krijgt een inspirerend en energieneutraal nieuw gebouw. BDG Architecten is geselecteerd voor het ontwerp dat zowel in uitstraling als in ruimtes beweging ademt, passend bij de Campus-visie: “Kies het onderwijs dat bij je past!”. Pieters Bouwtechniek verzorgt binnen ons team het constructief ontwerp. De nieuwbouw komt op het sportveld aan de Middelweg, naast het inmiddels verouderde huidige schoolgebouw.

De drie onderwijsconcepten van de Capellen Campus hebben in het ontwerp ieder een eigen herkenbaar domein gekregen. Deze domeinen vormen samen tegelijkertijd een eenheid waardoor een hechte onderwijscampus ontstaat. De multifunctionele aula wordt het kloppende hart van het gebouw. De speelse tribune met terrassen en trappen is hier als een amfitheater gericht op het podium. Deze ligt direct achter de transparante gevel aan het plein, zodat de school zich optimaal naar buiten kan presenteren. Het gebouw wordt hiermee een echte blikvanger bij de entree van de wijk.


“Alle leerlingen en medewerkers staan na het zien van het schetsontwerp te popelen om te kunnen beginnen in het nieuwe gebouw”, aldus directeur Versteeg van Capellen Campus. Wel moet iedereen nog even geduld hebben, de oplevering staat gepland in de zomer van 2023.

We kijken er naar uit om samen met de leerlingen en docenten onze visie verder uit te werken in een groene en gezonde campus waar iedereen zich thuis voelt en met trots naar school gaat. 
deel dit artikel