menu
Dynamisch onderwijs- en sportcluster voor Stadionpark Rotterdam

Dynamisch onderwijs- en sportcluster voor Stadionpark Rotterdam

30.06.22

Het gebied Stadionpark aan de Maas op Rotterdam Zuid is in transitie naar een groene en actieve wijk waar wonen, sporten en beleven samenkomen. Op het voormalige trainingscomplex van voetbalclub Feijenoord chillen straks jongens en meiden in een levendig campuspark. Want het team van BDG Architecten, Pieters Bouwtechniek, Deerns en RROG is hier geselecteerd voor het integrale ontwerp van het nieuwe Onderwijs- en Sportcluster. Een ambitieuze opgave voor twee middelbare scholen met sportprofiel, een multifunctionele binnensportfaciliteit en een parkachtig buitenterrein. Met een bevlogen team aan opdrachtgevers, gebruikers en ontwerppartners hebben we de afgelopen maanden onze visie uitgewerkt. Met als resultaat een echt Rotterdamse gebouwstructuur, die met de voeten op de grond staat en overtuigend betekenis geeft aan de plek die tot in de vezels sport ademt.  Recent is het DO goedgekeurd. 

omarming door groen campusterrein

Het stedenbouwkundig ensemble maakt de individuele herkenbaarheid van de verschillende gebruikers zichtbaar en vormt tegelijkertijd een krachtig geheel dat wordt omarmd door een groen campusterrein. Hier kunnen ook buurtbewoners en bezoekers van de sporthal straks recreëren. Ingegeven door de bestaande hoogteverschillen in het kavel hebben we het gehele sport- en onderwijscluster vormgegeven als een gestapeld landschap waarbij de overgangen in niveau zowel binnen als buiten zorgen voor een natuurlijke dynamiek en een uitnodiging om te bewegen. Door de slimme stapeling, gedeelde ruimtes, doorzichten en zichtlijnen ontstaat een luchtig gebouw dat zowel horizontaal als verticaal maximaal verbindend is. Zo geven we met ons ontwerp vorm aan het hart van de nieuwe buurt.

Naar verwachting start de bouw eind 2022 en kan het onderwijs en sportcluster twee jaar later in gebruik genomen worden. Lees HIER meer over het project.

deel dit artikel