menu
Gedifferentieerd wonen in hartje binnenstad

Gedifferentieerd wonen in hartje binnenstad

23.01.18

Uitzicht over de binnenstad van Zwolle. Alle voorzieningen bij je voordeur. Het station op loopafstand. En wanneer je de stad uit wilt, zit je binnen een handomdraai op de A28. Wie wil dat nou niet?! In de Kop van Hoog, één van de laatste nieuwbouwprojecten binnen de herstructurering van Kamperpoort, worden deze woonwensen werkelijkheid. BDG Architecten heeft voor de levendige stadswijk een stoer en stijlvol woongebouw ontworpen. Op dit moment staan de luxe appartementen in de woontoren te koop.

Het bijzondere aan Kop van Hoog is dat het een divers woonaanbod biedt op een buitengewoon mooie plek in de binnenstad. Het bestaat uit verschillende ‘gebouwen’ die één complex vormen. Sommige onderdelen verwijzen naar de fabrieksgebouwen, pakhuizen en arbeiderswoningen die er vroeger stonden. De rijke baksteenarchitectuur, het kleurgebruik en de verspringingen in de gevel maken het onderscheid tussen de verschillende ‘gebouwen’ zichtbaar.   

Rond een gemeenschappelijk binnenhof liggen de sociale huurwoningen, losse portiekwoningen in de vrije huursector, koopappartementen, commerciële ruimtes en een woontoren. Onder het complex kunnen de bewoners hun auto parkeren. De ‘gebouwen’ aan de Hoogstraat sluiten aan op de oorspronkelijke kleinschaligheid van de oude uitvalsweg van het centrum van Zwolle naar Kampen. We hebben de historische bebouwing teruggebracht in een moderne abstracte vorm. De voordeuren liggen aan de straat zodat bewoners met één stap deel kunnen nemen aan de levendigheid in de wijk.

De woontoren sluit aan op de verschillende hoogtes van de omliggende projecten in het gebied, zoals bijvoorbeeld megabioscoop Pathé. De toren heeft optisch twee torentjes: een deel heeft een puntdak en het andere deel een platdak. Ze verwijzen naar de Kamperpoortse eigenzinnigheid. De appartementen hebben grote vensters, sommige ramen zijn zo hoog als een verdieping, die ruim zicht geven over de stadsgracht en binnenstad. Naarmate je hoger in de woontoren komt, hoe meer de appartementen zijn ingericht als een penthouse. Deze woningen hebben aan drie zijdes uitzicht. Zelfs over de IJssel.

We realiseren dit project in samenwerking met Nijhuis Bouw. Geïnteresseerd in wonen in de Kop van Hoog? Klik dan hier voor meer informatie.  

deel dit artikel