menu
Il Villaggio: Een levendige dorpsstraat in het hart van Enschede

Il Villaggio: Een levendige dorpsstraat in het hart van Enschede

30.09.21

Aan de Boddenkamp, vlakbij het centrum van Enschede ligt een organisch gegroeid stukje stad. Een rommelige ruimte met losse huizen en bedrijfsgebouwen. Samen met Hegeman Bouwgroep en RRog stedenbouw en landschap transformeren we deze plek naar een levendige woonbuurt met een eigen identiteit. Een plek voor nieuwe stadsbewoners. Door een straat diagonaal door de kavel te trekken en daar een krachtig ensemble omheen te bouwen ontwierpen een stadse dorpsstraat. Volop in de drukte van het centrum en toch veilig en beschut. Die uitnodigt tot leven en ontmoeting op straat. Maar met voldoende mogelijkheid om je in je eigen domein terug te trekken. 

voor ieder wat wils

In de ogenschijnlijk uit één stuk gehouwen sculptuur is geen woning hetzelfde. De keuken op de begane grond en wonen op de eerste verdieping? Of werken op de begane grond? De woningen kunnen op velerlei wijze bewoond worden.

een stukje Italië in Enschede

Knikken in het straatprofiel, verspringingen in hoogte, dakterrassen, balkons of uitbouwen… het draagt allemaal bij aan de menselijk maat van het plan. We hebben de overgangen van openbaar naar privé zorgvuldig vormgegeven zodat enerzijds de privacy gegarandeerd is en anderzijds ontmoeting wordt gestimuleerd. Het bijzondere metselwerk doet denken aan een oude stadsmuur. Het rijke geelwitte steenmengsel is eerst getrommeld en later gedeeltelijk gecementeerd waardoor een mooi patina ontstaat. De warme bronskleur van de kozijnen, die meer of minder verdiept in het metselwerk liggen, past hier mooi bij. De sfeer in het straatje is optimistisch en straalt leven uit. Zoals de oude smalle straatjes in Italië. Il villagio. 

De woningen zijn in verkoop. Kijk HIER voor meer informatie.

deel dit artikel