menu
Robuust en herkenbaar politiebureau voor basisteam Drechtsteden-Buiten

Robuust en herkenbaar politiebureau voor basisteam Drechtsteden-Buiten

17.09.19

Op een mooie zichtlocatie naast natuurgebied Noordhoekse Wiel, mogen wij in Papendrecht voor politie Drechtsteden-Buiten een nieuw onderkomen voor hun Robuust Basisteam ontwerpen. Het unieke karakter van deze plek vraagt om een uniek gebouw dat als vanzelfsprekend past in de omgeving en tegelijkertijd goed zichtbaar en herkenbaar is als politiebureau. Een flexibel gebouw waar de politie van overmorgen haar werkzaamheden zo doeltreffend mogelijk kan uitvoeren en waar ruimte is voor technologische ontwikkeling.

‘waakzaam en dienstbaar’

We ontwierpen een energieneutraal gebouw met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Uitnodigend en transparant. Het nieuwe gebouw ondersteunt hiermee het motto van de politie: ‘waakzaam en dienstbaar’. Ook het omliggende terrein van het nieuwe politiebureau nemen we mee in ons ontwerp en vormt een integrale verbinding met de Noordhoekse Wiel. In hun pauze wandelen de politiemedewerkers zo de natuur in. 

balans tussen ontmoeten en werken

Overzicht en veiligheid zijn essentieel voor de plattegrond van een politiebureau. We deelden de verdiepingen in met een goede balans tussen open en dichte ruimtes, plekken voor ontmoeting en overleg en rustige zones om geconcentreerd te kunnen werken.

Lees meer over het politiebureau Drechtsteden-Buiten op onze projectenpagina.

deel dit artikel