menu
Foto van Bedrijfsgebouw Domus (Hanzestrohm) in Zwolle

Bedrijfsgebouw Domus (Hanzestrohm)

Zwolle

Een gebouw dat laat zien wie Hanzestrohm (voorheen Hemmink) is. Een stimulerende werk- en leefomgeving. Met een open uitstraling en goed passend in de omgeving. Een plek waar kantoor en logistiek optimaal kunnen samenwerken. En bovendien duurzaam en energiezuinig. Dat waren de uitgangspunten voor het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw met bedrijfshal van Hanzestrohm, een Zwolse importeur van elektrotechnisch installatiemateriaal voor de (woning)bouw en industrie.  

opgetild kantoorgebouw

We ontwierpen het kantoorgebouw in diamantvorm. De krachtige uitstraling laat zien waar Hanzestrohm voor staat: high tech, warm en herkenbaar. Het afgeschuinde groene dak aan de noordwestkant vloeit natuurlijk over in de groene zone van de aangrenzende Nieuwe Wetering. Het kantoorgebouw is opgetild en wordt verhoogd gebouwd op een talud. Achter een transparante gevel hebben de medewerkers zicht op de groene voorzone en zien voorbijgangers wat Hanzestrohm in huis heeft. Onder het kantoorpand, verscholen achter het talud, is plek voor ruim 80 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en een technische ruimte.

trap met informele zitjes

Een brede tribunetrap van warm hout verbindt de centrale ruimte op de begane grond met de verdieping en is met diverse zitjes tegelijkertijd een fijne plek voor informeel overleg en presentaties. De eerste etage is rondom voorzien van een transparante balustrade. De grote raampartijen maken vanuit het gehele kantoor de relatie met buiten duidelijk voelbaar. Boven de tribunetrap brengen lichtstraten op het noorden het daglicht diep het gebouw in. 

mix aan werkplekken

De open en uitnodigende uitstraling van het exterieur wordt eveneens weerspiegeld in het interieur. Aansluitend op de wensen van de verschillende soorten medewerkers ontwierpen we de plattegronden met een mix aan open en afsluitbare werk- en overlegplekken. In de nieuwe omgeving zitten de medewerkers op korte afstand van elkaar, waardoor samenwerking en kennisuitwisseling wordt gestimuleerd. Groene scheidingselementen en glazen tussenwanden zorgen voor verbinding en reguleren bovendien de akoestiek.

bijzonder duurzaam

PV-panelen, een gevel van triple glas en hoogwaardige isolatie maken de nieuwbouw van Hanzestrohm bijzonder duurzaam. Het gasloze gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp en is voorzien van state of the art techniek. Het nieuwe kantoorgebouw voegt een interessant hoofdstuk toe aan het verhaal van dit bijzondere Zwolse familiebedrijf.

opdrachtgever

Hemmink B.V.

realisatie

2020