menu
Foto van MFA De Kiekmure  in Harderwijk
duurzaamheid

MFA De Kiekmure

Harderwijk

bloeiend wijkcentrum

In de wijk Stadsdennen is het oude sociaal centrum 'De Kiekmure’ vervangen door een nieuw wijkcentrum. Een bloeiend gebouw waar mensen graag komen. De één voor een vergadering en de ander voor sport, dans of om te kantklossen. Het gebouw is een bruisende plek waar van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat activiteiten zijn. Jong en oud ontmoeten en leren van elkaar in de ruime huiskamer met uitzicht op de wijk. Alle culturen zijn welkom en herkennen zich in het gebouw. De mensen inspireren elkaar. Kortom een bloeiend centrum van de wijk.

uniek karakter

Het nieuwe wijkcentrum is onderdeel van een grootschalige wijkvernieuwing, waarbij een kwalitatieve impuls is gegeven aan de woon- en leefkwaliteit. Het gebouw is opgezet als een paviljoen. De afgeschuinde en afgeronde randen geven het gebouw een specifieke vorm die afwijkt van de formele structuur van de wijk. Dit versterkt het unieke karakter van het wijkgebouw. Het achterliggende park zal rond het gebouw worden doorgezet; een paviljoen in het park.


Het programma is om de centrale en gemeenschappelijke ‘huiskamer’ gepositioneerd. De grote luifel aan de zijde van het winkelcentrum markeert de hoofdentree. Grote gevelopeningen geven het gebouw transparantie, waardoor het gebouw aan de wijk laat zien wat binnen het gebouw te doen is. De verschillende dakvlakken zijn opgezet als vijfde gevel. Het dak is voorzien van een mossedumdak. Dit groendak is niet alleen duurzaam, maar geeft ook een mooi beeld voor de omliggende bewoners die op het dak uitkijken.

opdrachtgever

Stichting Sociaal centrum 'De Kiekmure'

realisatie

2016