menu
Foto van Woningen Tersluis in Groningen

Woningen Tersluis

Groningen

In opdracht van Slokker Bouwgroep heeft BDG Architecten heeft 24 woningen ontworpen voor Tersluis, de tweede wijk van woongebied Meerstad. Het uitgangspunt was drie hoofd woontypes vorm te geven: vrijstaande, twee onder één kappers en rijwoningen die samen een gevarieerd straatbeeld geven en een rijke mix van woningen voor verschillende doelgroepen.

maximale verbinding met de omgeving

De woonwijk ligt aan het Woldmeer. Daarom hebben we voor alle typen woningen gezorgd voor maximaal uitzicht en veel verbinding met buiten. Want op deze plek aan het water willen bewoners natuurlijk optimaal van de omgeving genieten. De plattegrond van de woningen is straat- en tuingericht. De bewoners kunnen zelf kiezen waar ze hun keuken plaatsen en of ze een uitbouw aan de woonkamer laten bouwen. Dat levert niet alleen extra woonruimte op, maar ook extra zicht op het water en een zithoek in de luwte van de tuin.

eigenheid en eenheid

Iedere woning heeft zijn eigen karakter. De individualiteit van de woningen is duidelijk zichtbaar in de variatie van de kapvorm en het wisselende dakritme. Bovendien zie je de eigenheid terug in de verschillende gevelkleuren. Op detailniveau zie je variatie in het reliëf van het metselwerk en de subtiele, dieper liggende kozijnen. Hierdoor is iedere woning net een beetje anders. Bijzonderheden, zoals tuinmuurtjes met huisnummers en de bloembakken, brengen eenheid in het ontwerp.

duurzaam en energiezuinig

Alle woningen van Tersluis zijn gasloos en hebben zonnepanelen die onopvallend zijn geïntegreerd tussen de dakpannen. Ze zijn aardbevingbestendig gebouwd met een verzwaarde constructie én volgens de milieuvriendelijke houtskeletbouwmethode. Het gebruikte hout is 100 procent recyclebaar.

opdrachtgever

Slokker Bouwgroep

realisatie

2022