menu
Foto van Woningen Werkerhoven in Zwolle

Woningen Werkerhoven

Zwolle

Werkerhoven is één van de ruim opgezette wijken binnen het plan Werkeren. Werkerhoven kenmerkt zich als groene wijk met afwisselende woningtypes en architectuur, refererend aan de vroegere tuinwijken. Voor een locatie aan de rand van dit deelgebied binnen Stadshagen zijn hedendaagse woningen ontworpen met een bijzondere en ruime uitstraling.

De architectuur is een eigentijdse vertaling van de kwaliteiten uit de tuinwijken. De ruim opgezette woningen hebben een sterke relatie met de wijk, waardoor bewoners optimaal genieten van de unieke kenmerken van deze plek. 

De woningen vormen met hun ruime dakoverstek en de ritmisch gepositioneerde uitbreidingen een levendig en samenhangend straatbeeld, met een grote mate van individualiteit. De uitbreidingen vergroten het woongenot op de begane grond, verdieping of zolder.

Zowel de duurzame materialisering in metselwerk, stucwerk en metalen gevelbekleding als de zorgvuldige detaillering geven de woningen een uniek karakter met een tijdloze uitstraling. Het groene karakter van de wijk wordt benadrukt in de afscheiding van de voortuinen. Hagen vormen de scheiding tussen straat en tuin.

opdrachtgever

Bouwbedrijf Van Pijkeren

realisatie

2011